Gala Premiilor EXCELSIOR – în direct la TVR 2

Finala Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, eveniment care își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România, va avea loc duminică, 10 decembrie, într-un studio al Televiziunii publice și va fi transmisă în direct la TVR 2, începând cu ora 14:45. Cel mai bun cor, desemnat de juriul de specialitate, împreună cu telespectatorii care își vor exprima preferințele prin televot, va fi desemnat cel mai bun cor al anului 2017.

Prezentată de Iuliana Tudor și Liana Stanciu, Gala Premiilor EXCELSIOR le are invitate speciale pe cântărețele Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale concursului muzical Eurovision în 2004, respectiv 2005, care vor susține recitaluri extraordinare. Un alt moment special îi va avea ca protagoniști pe maestrul Gheorghe Zamfir și pe membrii Corului Accoustic, dirijat de Daniel Jinga.

Cele zece coruri finaliste, participante la prima ediție a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, sunt: Corul „Unison”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Angeli Junior”, Corul „Orfeu”, Corul de Copii și Tineret „Simbol”, Corala „Fantasia”, Corul „Bravissimo”, Corul „Soli Deo Gloria”, Corul de Copii „Meloritm” și Corul „Sfânta Elisabeta”. Juriul finalei Concursului va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor; prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor la Opera Națională București, Adrian Găzdaru – directorul Teatrului Excelsior și Ana Maria Târâială – redactor muzical TVR. Votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca și votul juriului de specialitate în desemnarea corului câștigător.

Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor, calitatea interpretării vocale, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare etc. Deci, nu e un simplu spectacol coral.

Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestările de anvergură prin care Teatrul Excelsior își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și un prilej de întâlnire cu profesioniști pentru grupurile corale din România. Programul asigură, pe lângă o platformă educațională, spații de desfășurare și manifestare, dar și acces la scenă, pe care talentul tinerilor interpreți să fie pus în valoare și recunoscut public.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale.


6 decembrie 2017

 
 
//]]>