Turneu național cu #EmojiPlay

Spectacolul de teatru coregrafic #EmojiPlay, produs de Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, va fi prezentat în luna octombrie în cinci orașe din țară, în cadrul unui turneu național. Programul este următorul: 9 octombrie, ora 19.00, Iași – Casa de Cultură a Studenților (reprezentație inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, ediția a X-a); 10 octombrie, ora 19.00, Bacău – Teatrul Municipal „George Bacovia”; 12 octombrie, ora 20.00, Alba-Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor (Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XII-a); 13 octombrie, ora 19.00, Târgu Mureș – Teatrul Studio; 14 octombrie, ora 20.00, Cluj-Napoca – Teatrul Național.
La sediu – Teatrul Excelsior, Sala Mare, următoarele reprezentații cu #EmojiPlay vor avea loc la 14 septembrie, ora 19.00, la 6 octombrie, ora 17.00 și ora 20.00, la 27 octombrie, ora 17.00 și ora 20.00.
#EmojiPlay, spectacol realizat de Gigi Căciuleanu, a avut mare succes de public la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2017, făcând parte și din selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București între 20 și 30 octombrie.
Criticul de teatru Oltița Cîntec scria pe blogul de la Adevărul despre această montare: „(…) Patru tineri dansActori (Ana Vişan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin, în alternanţă cu Bianca Bor şi Vlad Troncea) transferă în emoţionalitate coregrafică acţiuni şi afecte tipice utilizatorilor de emoji, într-un spectacol de teatru coregrafic pe care vi-l recomand. E ludic, imprevizibil, arată că în lumea noastră ritualurile de socializare impun limbaje noi, la care trebuie să ne adaptăm. Secvenţele dansate curg dintr-una-ntr-alta, se succed fragmentat, componenta de expresivitate corporală fiind dublată de una imagistică, cu fluxuri de emoji-uri ce „dansează“ grafic pe un ecran. În acorduri muzicale ritmate, în tandem acustic cu celelalte straturi ale spectacolului, rotunjind paleta surselor de semnificare.”
Mai multe informații despre spectacol le găsiți la adresa: http://www.teatrul-excelsior.ro/emojiplay/

 


12 septembrie 2017

 

 
 
//]]>