Burse de studiu oferite de Teatrul EXCELSIOR în cadrul Concorso Internazionale di Danza “Città di Udine”

Și anul acesta, Teatrul EXCELSIOR a oferit burse de studiu pentru „Atelierele Excelsior – Dans 2019”, în cadrul Concorso Internazionale di Danza “Città di Udine”.

Concursul Internațional de Dans „Città di Udine”, ediția a VI-a, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 2 – 3 februarie 2019, la Udine (Italia). În competiție s-au înscris peste 200 de dansatori și 33 de școli de dans și balet din Italia, Croația, Slovenia, la următoarele categorii: balet clasic, neoclasic și dans de caracter; dans modern și contemporan; duete și grupuri – pentru mai multe stiluri de dans, plecând de la contemporan, modern, jazz, balet clasic și neoclasic, ajungând până la hip-hop.

Juriul competiței a fost alcătuit din profesioniști la nivel internațional, dansatori, coregrafi sau profesori: Howard Quintero Lopez, Alessandra Pasquali, Leo Mujić – pentru secțiunea de balet, David Matan, Guido Markowitz, Kristian Lever – pentru secțiunea de dans modern și contemporan.

Directorul artistic al Concursului Internațional de Dans „Città di Udine” este Federica Comello.

Tinerii dansatori care sunt așteptați la București sunt: Sophia Zecchin, Asia Braini, Giulia Masiero, Davide Alphandery, Christian Cretu, Stephano Cera.


Foto: Pierluigi Abbondanza

4.02.2019

 
 
//]]>