„Călătorie muzicală cu instrumente japoneze”, la Teatrul Excelsior

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Teatrul Excelsior, în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, vă invită sâmbătă, 6 iunie 2015, de la ora 18.00, la concertul trupei japoneze „Hinokiya”.

Evenimentul va avea loc la Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1).

Iubitorii ritmurilor muzicale exotice sunt invitaţi să ia parte la o experienţă inedită, o „călătorie muzicală cu instrumente japoneze” realizată de membrii grupului „Hinokiya” din Hakodate, Japonia. Muzica grupului, amintind de cea a festivalurilor tradiţionale organizate anual în Japonia, debordează de expresivitate şi dinamism, fiind apreciată deopotrivă de publicul adult şi de copii.

În cei 17 ani de existenţă, grupul format din Naoto Soga (fluier, armonică), Megumi Shimada (taiko-tobejaponeze, vocal), Makiko Amemiya (percuţie, armonică), Hiroshi Watanabe (chitară, contrabas, taiko-tobejaponeze, vocal) şi Takayuki Honda (contrabas) a promovat o muzică inspirată de folclorul japonez, dar şi de muzica popoarelor, fuzionând ritmuri dintre cele mai diverse.

„Hinokiya” a susţinut numeroase concerte în Japonia şi în străinătate, participând la turnee şi festivaluri internaţionale de muzică organizate în Croaţia (2002), Brazilia (2004, 2008), Franţa (2005), Cehia (2012), Grecia (2012), Ungaria (2012, 2015) etc. În cursul lunii iunie a.c., membrii„Hinokiya” se vor afla într-un scurt turneu în Europa Centrală care va cuprinde şi concertul de la Teatrul Excelsior din Bucureşti.

=========================================================

Accesul publicului se va face pe bază de rezervare prealabila. Informaţii şi rezervări – până vineri, 5iunie 2015, ora12.00, la email: culture@bu.mofa.go.jp


4 iunie 2015

 
 
//]]>