Când teatrul tânăr ajunge în spațiul urban

Organizatorii Festivalului EXCELSIOR Teen-Fest continuă să-și impresioneze publicul adolescentin și nu numai, în aceste zile, când evenimentul este încă în plină desfășurare, cu noi întâplări teatrale. Până pe data de 8 octombrie, între orele 18:00 – 19:00, acest minunat festival iese din nou din sala de teatru și ajunge în spațiul urban – spațiu deschis tuturor, cu atât mai mult cu cât au fost alese unele dintre cele mai circulate zone ale Capitalei: Piața Universității, Parcul Herăstrău, Parcul IOR sau zona pietonală din fața Teatrului Excelsor. Trecătorii devin spectatorii unor momente teatrale inedite, create de adolescenți.

Secțiunea „Teens in the Spotlight” aduce în prim-plan preocupările și calitățile artistice ale unor trupe de teatru din liceele bucureștene: Nant, Playhood și ActingUp. Treizeci de adolescenți intră în dialog cu locuitorii orașului printr-o serie de povești inspirate din atmosfera unică a urbei, reunite sub titlul „Pereții vorbesc”. Ei dau voce mesajelor urbane pe care le vedem deseori inscripționate pe clădiri sau pe ziduri, le adăugă gândurile lor pozitive, entuziasmul, inspirația, talentul și energia lor debordantă.

Pornind de la o serie de ateliere de improvizație teatrală și muzical-coregrafică realizate sub îndrumarea unor artiști profesioniști (regizorul și coregraful Ștefan Lupu, muzicienii Alexei Țurcanu, Raluca Stratulat și Bogdan Gugu), adolescenții hiper-creativi au creat acest performance – poveste a orașului.

EXCELSIOR Teen-Fest se va încheia duminică, 8 octombrie, când un juriu alcătuit din liceeni va decide care au fost cele mai apreciate spectacole ale celor două secțiuni principale din Festival: „Reborn Classics” și „Teen Attitude”.

 

Despre spectacolele din cadrul EXCELSIOR Teen-Fest, dar și despre numeroasele evenimente conexe dedicate adolescenților puteți afla de pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/. Tot acolo veți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile le puteți afla de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/ .

Biletele pentru spectacolele din Teen-Fest sunt disponibile pe site-ul www.bilet.ro, la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR și la casele de bilete ale teatrelor participante.

Organizator: Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR

Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Guvernul României – Departamentul Centenar, Asociația T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educațional Replika, CINETic UNATC.

Sponsor:Domino’s Pizza.

 

Foto: Vlad Catană


5 octombrie 2017

 

 
 
//]]>