Cele mai bune trupe de teatru tânăr din țară, așteptate la Relief – 2018

Organizatorii Laboratorului de teatru tânăr Relief anunță începerea înscrierilor participanților la cea de-a treia ediție, care se va desfășura între 9 și 13 mai 2018 la Teatrul Excelsior. Vor fi selectate cele mai bune cinci trupe de teatru tânăr din țară, cea de-a șasea fiind deja cunoscută – „Atelierul de teatru” (Botoșani), trupa aleasă ca urmare a participării la Festivalul Ideo Ideis, ediția 2017.

La acest Laborator de teatru tânăr, axat pe experiment și învățare, poate să se înscrie orice trupă de teatru din țară formată exclusiv din liceeni, cu unul sau mai multe spectacole, cu condiția ca fiecare dintre acestea să aibă minimum două personaje și o durată de 30-50 de minute. De reținut: în trupă să fie cel puțin doi membri și un coordonator adult.
La Relief, trupele își vor prezenta spectacolele cu care au fost acceptate și, totodată, vor lucra cu regizori de teatru, muzicieni și coregrafi pe un text din opera lui I.L. Caragiale, urmând ca la final să prezinte momentele artistice, rezultate în urma acestor întâlniri cu creatorii, într-un eveniment special, pe scena Teatrului Excelsior.

Pentru înscriere, coordonatorul trupei trebuie să completeze, până pe 31 martie 2018, ora 17:00, formularul de înscriere, pe care îl găsiți aici: http://relief.teatrul-excelsior.ro/inscrieri-2018/ .

Atragem atenția că înscrierea pentru Relief presupune și o filmare de 10-15 minute cu momentele relevante din spectacolul înscris. Toate detaliile referitoare la condițiile de înscriere se găsesc în regulamentul Relief.

Organizatorii asigură trupelor transportul și cazarea pe toată perioada Laboratorului.

Cele cinci trupe participante vor fi alese de comitetul de selecție Relief, format din Maria Rotar – director executiv al Laboratorului Relief și patru membri ai Asociației T.E.T.A – Andreea Cristina Borțun (regizor), Alexandru Ion (actor), Lavinia Cioacă (scenarist) și Carmen Dumitrescu (manager cultural).

Relief este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Asociația T.E.T.A (organizator al Festivalului Ideo Ideis).

Pentru mai multe informaţii:

http://relief.teatrul-excelsior.ro/

www.facebook.com/laboratorelief

PR: Karin Budrugeac, karin.budrugeac@gmail.com


22 martie 2018

 
 
//]]>