Celebrul tenor Rolando Villazón va urca pe scena Teatrului EXCELSIOR în cadrul Festivalului Internațional George Enescu

Teatrul EXCELSIOR va găzdui, pe 18 și 19 septembrie 2019, ora 18:00, sub egida Festivalului Internațional George Enescu, două evenimente speciale care așază creația lui Wolfgang Amadeus Mozart într-o lumină nouă (Secțiunea Mozart Week in Residence).

Les Sourds-Doués – “The Four Ties”. Cvartetul de suflători Les Sourds-Doués (Surzii talentați) propun o aventură inedită, invitând publicul de toate vârstele să descopere muzica lui Mozart în dialog cu alte partituri de referință ale muzicii clasice sau din sfera world music, într-un show comic și surprinzător. Gravitând în jurul creațiilor prodigiosului compozitor, membrii ansamblului Les Sourds-Doués vor explora cu umor și virtuozitate lumi muzicale dintre cele mai diverse, de la clasic și jazz, la tango, klezmer și muzică de film.

Detalii, aici: https://www.festivalenescu.ro/events/mozart-preposteroso/.

Scrisori și muzică (Briefe & Musik) „ALLERLIEBSTER PAPA” este o interesantă propunere de a-l descoperi pe Mozart compozitorul în oglindă cu Mozart omul, în cadrul unui recital excepțional care îmbină pasaje din corespondența cu tatăl său, Leopold Mozart, și fragmente din Sonatele pentru vioară și pian Nr. 24, 25, 26, 27 și 28. Evenimentul reprezintă și o extraordinară ocazie de a-l asculta pe renumitul tenor Rolando Villazón în ipostaza de recitator, acompaniat de violonistul Emmanuel Tjeknavorian și de pianistul Maximilian Kromer.

Detalii, aici: https://www.festivalenescu.ro/events/scrisori-si-muzica-briefe-musik-allerliebster-papa-din-corespondenta-dintre-leopold-si-wolfgang-amadeus-mozart-1779-1782/.

Teatrul EXCELSIOR este onorat să fie partener al Festivalului Internațional George Enescu și să contribuie astfel la unul dintre obiectivele sale, acela de a aduce muzica și dincolo de sălile de concert – în spații culturale alternative, cu scopul de a crește interacțiunea cu generațiile viitoare.

Aflat la cea de a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se desfășoară în perioada 31 august-22 septembrie 2019, sub genericul Lumea în Armonie, și reunește 2.500 de muzicieni străini de cel mai înalt nivel internațional și peste 1.000 de artiști români de la cele mai prestigioase instituții muzicale din România, alături de soliști cu solide cariere internaționale, care vor prezenta spectacole și recitaluri într-un maraton muzical de excepție.

16 septembrie 2019

 
 
//]]>