CIMPANZEN – un workshow despre cum să te împrietenești cu bestia în care trăiești

Marți, 25 februarie 2020, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR prezintă în premieră în România un concept inedit de spectacol: CIMPANZEN (www.cimpanzen.ro), un „workshow” – așa cum îl denumește creatorul său, actorul Cristian Balint (www.cristianbalint.com). O combinație între workshop și show, în care publicul are ocazia unică de a intra într-o lume fascinantă, o călătorie interactivă și plină de emoție, în care autocunoașterea – un subiect în permanență de interes și actualitate –, devine o poveste spusă simplu și amuzant, pe înțelesul tuturor.

Spectatorii vor fi introduși în lumea „CIMPANZEN”: vor afla cum funcționează creierul ca o mașinărie, cum anume ne ajută, cum ne sabotează „maimuța” (creierul limbic) și cum putem să o gestionăm în folosul nostru. Spectacolul este un mix de stand-up comedy, proiecții video, elemente de autocunoaștere expuse pe înțelesul tuturor și exerciții interactive pe bază de voluntariat. Show-ul este, în general, pentru toți cei care vor să învețe ceva amuzându-se sau să se amuze învățând. Mai exact, este pentru cei care:

•           se află într-un moment în care viața lor nu este așa cum își doresc
•           se simt prinși într-o rutină fără scăpare
•           au dus autosabotarea fericirii și succesului la rang de artă
•           acționează impulsiv și regretă mai târziu
•           au frecvent gânduri și sentimente pe care nu și le doresc (furie, neîncredere, teamă, îndoială, gelozie etc.)

Cristian Balint este actor, regizor și DJ/music producer și, în prezent, își împarte timpul între București și New York. A apărut în serialul de succes mondial The Blacklist, produs de NBC și a lucrat cu Francis Ford Coppola, Tim Roth, Cristi Puiu, Radu Muntean și Radu Afrim, printre alții. Cel mai recent proiect al său lungmetrajul “Nelson” a avut premiera mondială la Festivalul International de la Haiffa, anul trecut.

În 2018, am trecut prin cel mai întunecat episod al vieții mele. Atunci am decis că, dacă nu pot influența ce se întâmplă în exterior, voi schimba ceva în interiorul meu, care să mă ajute să-mi gestionez altfel viața. Am realizat că creierul de maimuță îți poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman. Depinde cum îl gestionezi.

Sunt actor, DJ, fotograf și jucător decent de poker. Am terminat cibernetica la ASE, am fost fashion designer și prezentator de televiziune. În New York am fost barman, host/bouncer și manager de bar-restaurant. Toate încercările și experiențele prin care am trecut în încercarea mea de a deveni un artist și om mai bun au implicat confruntarea cu creierul de maimuță. Uneori am câștigat, de cele mai multe ori am pierdut.

Nu sunt un guru, nu sunt profesor, nu sunt mentor. Nu sunt nici măcar psiholog. Nu imi propun sa îi „învăț” pe alții. Sunt doar un om care a trecut prin multe experiențe și care și-a dorit îndeajuns de mult să se schimbe încât, prin experimente și încercări pe propria piele, a ajuns să vadă ce funcționează și ce nu. Și asta vreau sa împart cu voi. Sunt „work in progress” și încă fac greșeli. Creierul de maimuță încă mă învinge uneori. Dar mult mai puțin decât înainte.

Cristian Balint despre „CIMPANZEN”

Ce spun oamenii :

Pentru mine a fost o experiență nouă, din care am învățat că anumite reacții pot fi controlate dacă sunt mai atentă la ceea ce simt și gândesc și îmi dezvolt capacitatea de a observa. Mi-a plăcut workshow-ul deoarece a fost prezentat prin prisma unor fapte reale și totul a fost explicat în cel mai mic detaliu.
LARISA IORDACHE – gimnastă, multiplă medaliată la Campionatele Europene, Mondiale și Olimpiada

Un spectacol-experiment în care și tu faci parte din show, sau, mai bine zis, show-ul nu există fără tine! Ești actor/spectator și creezi odată cu Maestrul care are generozitatea să te implice, să faci parte din lumea lui! Fii curios, inventiv, lasă-te purtat de poveste și joacă-te! Aici ai voie să fii tu!
Felicitări, Cristian! Oricând aș repeta aventura Cimpanzen!

NETI SANDU – astrolog, prezentator TV

5 februarie 2020

 
 
//]]>