„Clasa”, spectacol de teatru social pentru adolescenţi ajunge în liceele din Bucureşti

Teatrul Excelsior prezintă, în cadrul programului său de reprezentare culturală şi implicare socială Tu poţi alege!, turneul spectacolului Clasa în liceele din Bucureşti şi din ţară, începând cu data de 27 ianuarie 2015. Clasa este un spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi şi aduce în discuţie probleme specifice vârstei, într-o abordare accesibilă, din care nu lipsesc umorul şi ironia.

Teatrul Excelsior a demarat, în 2014, programul Tu poţi alege!, având ca obiectiv principal educarea tinerilor în spiritul auto-cunoaşterii, luării de atitudine, al apărării valorilor şi principiilor morale în care cred. Cele două direcţii de acţiune pe care EXCELSIOR şi le propune prin acest program sunt (1) folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii, prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii, cunoscută şi ca educaţie non-formală, şi (2) introducerea şi atragerea publicului tânăr spre teatru şi, mai specific, spre un teatru care li se adresează şi în care se recunosc.

Spectacolul Clasa, în regia lui Mihai Răzuş, produs de Teatrul Excelsior împreună cu Asociaţia ARTEXTRACT, este primul proiect de teatru social prezentat în cadrul Tu poţi alege! şi a avut premiera în data de 14 decembrie 2014. Publicul a fost confruntat cu o serie de teme actuale şi dominante la vârsta adolescenţei, printre care: marginalizarea, refugierea în lumea virtuală, influenţa violenţei domestice asupra tinerilor, tendinţa de suicid la această vârstă, prima iubire sau tentaţia drogurilor. Toate acestea au fost prezentate sub forma unui colaj de momente, într-un show dinamic şi modern.

Pentru a ajunge la publicul vizat şi a asigura un impact generalizat, spectacolul va ieşi din spaţiul fizic al teatrului şi va poposi lunar în liceele bucureştene, începând cu luna ianuarie. Marţi, 27 ianuarie 2015, show-ul Clasa va fi găzduit de Colegiul Naţional „Sfântul Sava”. Teatrul Excelsior intenţionează, în viitor, să itinereze spectacolul şi în liceele din ţară.

Din distribuţie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea,Andrei Roşu, Georgiana Ion, Andreea Tănascu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Răileanu,Andrei Tăpîrdea, Vlad Marin, Jennifer Gîrbiţa, Elena Pârvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.

Scenariul: Mihai Răzuş şi Eduard Adam. Regia: Mihai Răzuş. Slideshow: Octavian Frecea. Foto: Aurel Baboi


26 ianuarie 2015

 
 
//]]>