EXCELSIOR 30. Pe scurt, despre o altfel de aniversare

Teatrul EXCELSIOR a încheiat recent programul său online dedicat celebrării a 30 de ani de activitate, împliniți la 1 aprilie 2020. Chiar dacă măsurile restrictive fără precedent adoptate la nivel global au făcut imposibilă desfășurarea evenimentului planificat cu această ocazie, echipa EXCELSIOR a încercat să reflecte în spațiul online, pe cât posibil, importanța acestui moment unic din existența sa.

Pe întreaga durată a lunii aprilie, am rememorat momente semnificative din activitatea instituției. Publicul a putut descoperi, prin intermediul platformelor social media, imagini foto-video din arhiva instituției – EXCELSIOR. 30 de spectacole pentru 30 de ani, dar și un interviu inedit cu maestrul Ion Lucian. Actorii Teatrului EXCELSIOR au urat „La mulți ani!” de acasă Teatrului, cu dragoste, alături de numeroși alți artiști și personalități din lumea culturală care ne-au transmis Cuvinte în dar – mesajele lor cu ocazia celei de-a 30-a aniversări EXCELSIOR. Le mulțumim și le suntem recunoscători tuturor celor care ne sunt aproape și celor care au sărbătorit alături de noi acest moment unic din istoria instituției!

Pe 1 aprilie 2020, Teatrul EXCELSIOR a împlinit 30 de ani de activitate dedicată publicului tânăr. Trei decenii de când fondatorul său, actorul și regizorul Ion Lucian punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor ’90, părea o himeră: construirea unui teatru pentru tineri.

După eforturi îndelungate, visul său a devenit realitate și a definit misiunea Teatrului EXCELSIOR – aceea  de a forma publicul de mâine și de a crește generațiile viitoare prin întâlnirea cu spectacolul de teatru. Aceeași misiune continuă să inspire actuala echipă a instituției și să contureze profilul unic al Teatrului EXCELSIOR – singurul din București care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților.

În acord cu misiunea sa și cu dezideratul înscris în semnificația titulaturii sale: „Excelsior” – „tot mai sus”, Teatrul EXCELSIOR a devenit un loc special dedicat tinerilor prin spectacolele și proiectele cultural-artistice, educaționale și sociale pe care le-a dezvoltat, cu precădere în ultimii ani, continuând să rămână deschis provocărilor creative și oportunităților de a generea un dialog autentic între generații.

4 mai 2020

 
 
//]]>