EXCELSIOR marchează Ziua Mondială a Teatrului cu o premieră

Teatrul Excelsior marchează Ziua Mondială a Teatrului cu o premieră: The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, de la ora 18.00. Este vorba de un regal teatral exclusiv pentru adolescenţi, în regia lui Vlad Cristache, cu o distribuţie de excepţie.

Teatrul Excelsior îşi continuă astfel programul dedicat acestei categorii de vârstă, oferind un prilej de reflecţie asupra valorii şi semnificaţiei actului educaţional, prin intermediul unor întâmplări şi trăiri din timpul liceului.

Vlad Cristache semnează şi scenografia spectacolului.
Din distribuţie fac parte actorii Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă.

Spectacolul este dedicat Zilei Mondiale a Teatrului.
Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima dată în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris.
Anul acesta, regizorul Krzysztof Warlikowski este cel care semnează mesajul internaţional, transmis anual de o personalitate din domeniul culturii.

Pe adevărații maeştri ai teatrului îi găsim, mai degrabă, departe de scenă. De obicei, ei sunt cei care înțeleg că teatrul nu e o maşină de reprodus clişee şi convenții. Sunt cei care-i caută sursa vie pe care nu o regăseşti tot timpul în sălile de teatru unde mulțimi de oameni se-nghesuie în fiecare zi, preocupați să copieze o lume sau alta. Copiem, în loc să să ne creăm propriile lumi care să incite la dezbateri, care au la bază emoțiile ascunse în interiorul nostru. În fapt, tocmai Teatrul este cel care reuşeşte să dezvăluie aceste lumi.”

Krzysztof Warlikowski este unul dintre cei mai reprezentativi regizori europeni ai generației sale. S-a născut în Polonia în 1962. Împreună cu scenografa Małgorzata Szczęśniak, Warlikowski creează imagini teatrale excepționale. În munca sa cu actorul, îl îndrumă pe acesta către cele mai profunde straturi ale creativității sale.

Întregul mesaj îl găsiţi aici: Mesajul International Ziua Mondiala a Teatrului 2015


27 martie 2015

 
 
//]]>