EXCELSIOR Teen-Fest – cu teatrul în licee

Lume multă la Teatrul Excelsior în aceste zile, unde se desfășoară Teen-Fest, un eveniment frumos, care conţine atât spectacole româneşti şi străine, cât și ateliere de teatru, de film de animație, de video-sound și modelare 3D. Deşi este dedicat publicului adolescentin, vin mulți adulți, aceștia amestecându-se printre tineri, căci sunt interesați de spectacolele din EXCELSIOR Teen-Fest, dar și de preocupările celor care sunt încă pe băncile școlii. Iar Teen-Fest și-a propus să fie nu doar un festival de teatru, ci și o platformă multidisciplinară de comunicare directă cu cei din noua generație.

Pe data de 2 octombrie a debutat o nouă secțiune în Festival – #teatruînlicee, care aduce dialogul cultural în mediul de educare a adolescenților. Timp de patru zile, #teatruînlicee scoate spectacolul din sala de teatru și îl duce în școală, propunându-și ca la această întâlnire să abordeze tranșant o problematică socială cu care se confruntă și cei din tânăra generație: discriminarea. Este tema pe care spectacolul MASKAR (între) – un studiu despre problematica minorităților – o abordează, reprezentând punctul de pornire pentru o serie de patru dezbateri ce vor avea loc la finalul fiecărei reprezentații, moderate de dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Radu Apostol.

#teatruînlicee este o inițiativă căreia i s-au alăturat patru instituții de învățământ liceal din București: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Matei Basarab” și este realizat în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

 

Despre spectacolele din cadrul EXCELSIOR Teen-Fest, dar și despre numeroasele evenimente conexe dedicate adolescenților puteți afla de pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/. Tot acolo veți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile le puteți afla de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/ .

 

Biletele pentru spectacolele din Teen-Fest sunt disponibile pe site-ul www.bilet.ro, la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR și la casele de bilete ale teatrelor participante.

 

Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul EXCELSIOR

Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Guvernul României – Departamentul Centenar, Asociația T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educațional Replika, CINETic UNATC

Sponsor: Domino’s Pizza


3 octombrie 2017

 

 
 
//]]>