FAȚĂ DE DREPTURI (TEEN-FEST)

de Mihaela Michailov

Asociaţia Culturală Replika

(Centrul de teatru educațional Replika, 1 octombrie, ora 19:00)

 

Față de drepturi este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale enunțate în Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la servicii de sănătate, dreptul la asistență socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanță și la odihnă, dreptul copilului de a nu fi supus unor forme de violență, abuz sau exploatare.

În Față de drepturi, nouă adolescenți și doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia și dorința lui de a fi ascultat și întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea copilăriei sale și necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze și care să poată schimba ceva. Știm câte drepturi au copiii? Vrem să ținem cont de ei? Îi lăsăm să vorbească în numele lor? Ne interesează ce gândesc cu adevărat?

 

DISTRIBUȚIA:

Mihaela Rădescu

Viorel Cojanu

nouă copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani: Andreea Baraitan, Anca Negoiţă, Ana Maria Zaincovschi, Bianca Gheorghe, Roberta Parascan, Georgiana Moise, Ionuţ Roşca, Denis Nadolu, Mario Ştefan

 

REGIA: Radu Apostol

MUZICA: Bogdan Burlăcianu aka Bobo – Fără Zahăr

MIȘCAREA SCENICĂ: Farid Fairuz

Durata spectacolului: 1h 10 min

 

 
 
//]]>