Gigi Căciuleanu – 70!

S-a născut în ziua a treișpea a lunii mai, luna lui Florar! Iar pe creștet îi stă acum coroana din florile celor 70 de primăveri! E tânăr, mereu tânăr! E creativ, tot mai creativ și ai impresia că această creativitate și-o alimentează dintr-o nesecată vână. E Gigi Căciuleanu, cel care a surprins încă din fragedă tinerețe, pe mapamond, multe generații de iubitori ai dansului – arta pe care a înmiresmat-o cu poezie, cânt.

În această lună Căciuleanu este aniversat: i se joacă spectacole, e invitat să conferențieze. Prin creațiile sale aduce bucurii publicului, bucurii care i se întorc aidoma unor daruri. Cel mai recent spectacol de teatru coregrafic pe care l-a montat – #EmojiPlay, producție a Teatrului Excelsior realizată în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, este un dar venit din partea sărbătoritului pentru adolescenții din București, dar și din alte orașe din țară: pe data de 10 mai s-a jucat la sediu – la Teatrul Excelsior; pe 14 mai va fi prezentat la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad; pe 17 mai – din nou la sediu, în cadrul Laboratorului de teatru tânăr Relief; pe 31 mai (tot la EXCELSIOR) – în cadrul Festivalului Comediei Românești, organizat de Teatrul de Comedie. E un minunat spectacol, cu priză la public, invitat și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (două reprezentații în data de 16 iunie), iar la toamnă ar putea avea loc un turneu prin țară – la teatre naționale –, dorindu-se și un parteneriat cu inspectoratele școlare (spectacolul se adresează adolescenților – 12+), ca după fiecare reprezentație să aibă loc discuții pe marginea temei acestei producții. #EmojiPlay este, până în acest moment, montarea anului aniversar Gigi Căciuleanu (70 de ani de viață). Dar va lucra alte spectacole pe scene bucureștene până la sfârșitul lui 2017.

Pentru a-l omagia în această lună, Teatrul Național din București a programat două evenimente axate în jurul personalității artistice de excepție a artistului Gigi Căciuleanu. Pe data de 11 mai, la Sala Studio, a avut loc spectacolul D’ale noastre, o creație Gigi Căciuleanu, inspirată din opera lui Caragiale. Iar duminică, 14 mai, de la ora 11:00, la Sala Pictura a TNB, Căciuleanu va susține conferința „L’Om GiGi:  Linii_Trasee_Semne_Sensuri”. Este o întâlnire, după cum anunță Naționalul bucureștean, prin care publicul va putea intra în laboratorul artistului Gigi Căciuleanu, cel care spune, cu această ocazie, că dansul „este, pe lângă atâtea altele, și linie, și traseu, și semn, și sens; toate acestea legând între ele niște puncte/clipe”.

 

La mulți ani buni, Gigi Căciuleanu!

  


12 mai 2017

 

 
 
//]]>