In Memoriam Marian Rădulescu

(9 octombrie 1978 – 6 iulie 2019)

A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire și durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior și un coleg apropiat și generos pentru întreaga echipă a teatrului.

A făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absovit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian și Victor Radovici. Împreună cu o parte dintre colegii săi și-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat firesc actorilor mai experimentați, membri fondatori ai teatrului. În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoții, majoritatea în regia lui Victor Radovici, spectacole în care a jucat și Marian Rădulescu: Cocoșelul neascultător de Ion Lucian, Fetița cu chibrituri, după H.C. Andersen, Bădăranii de Carlo Goldoni și O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale. În următorii ani s-a integrat firesc în trupa teatrului, făcând parte din distribuția spectacolelor pentru copii, cum ar fi Ninigra și Aligru, după Nina Cassian, Prostia omenească, după Ion Creangă, Ora veselă… cu tâlc de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: Vrăjitorul din Oz, după Lyman Frank Baum, și Snoave cu măști de Ion Lucian. În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Șobol din Degețica, după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în Prâslea cel Voinic și merele de aur, după Petre Ispirescu), cât și în spectacolele dedicate adolescenților (Călăul în Umbre. Un studiu de Georgiana Barcan și Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiță din TimeAholics de Bogdan Capșa, Geronte/Temnicer în Iluzia comică de Pierre Corneille), fiind apreciat de tinerii regizori cu care a lucrat, dar și de tinerii spectatori.

Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Excelsior, luni, 8 iulie, între orele 13:00-15:00. Înmormântarea va avea loc marți, 9 iulie, la Moreni.

Teatrul Excelsior își exprimă profundul regret și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!

8 iulie 2019

 
 
//]]>