MAREA RUȘINE

Spectacolul Marea Rușine marchează simultan primul proiect de teatru regizat de o femeie romă din România și prima piesă de teatru despre istoria robiei romilor și implicații sociale contemporane, având la bază cercetări istorice și sociale din domeniu. Proiectul implică participarea mai multor actori romi și neromi care lucrează împreună și formează o echipă care reflectă valorile diversității și toleranței.

Spectacolului spune povestea unei tinere masterande de etnie romă ce îi propune coordonatorului disertației de masterat tema sclaviei romilor.

Cum ne asumăm o identitate? Cum putem să ne asumăm o identitate atunci când părți fundamentale din istorie rămân nespuse și când legăturile dintre istorie și prezent sunt nediscutate?  Care ne sunt poveştile? De cine este spusă istoria? A cui istorie este spusă şi cum?
Spectacolul ' Marea Rusine'  prezinta  o pagina din istoria României care lipsește atât din manuale, cât și din mentalul colectiv și discuțiile societății contemporane. Piesa ”Marea Rușine” gravitează în jurul temei ruşinii. O rușine istorică față de un trecut neasumat, rușine personală față de propria identitate și rușinea de a ne solidariza cu persoane de etnie romă din viața noastră. 
 
”Povăţuiţi de spiritul secolului, de legile omenirii, un număr de boieri bătrâni şi tineri au întreprins de a spăla patria lor de ruşinea sclaviei.” (Mihail Kogălniceanu).

de  Alina Șerban

 Regia: Alina Șerban

 Distribuția: 

Alina Șerban / Doinita Oancea, Oana Rusu, Elena Duminică, Sorin Sandu, Radu Ciobănașu

 Decor și costume: Maria Crețu

 Coloana sonoră: Cristian Constantin

 Light design: Ionuț Dumitrașcu

 Proiectionist: Alina Manea

  Videoproiecții: Tania Cocureanu

 Asistent regie: Radu Pocovnicu 

  O producție: CNCR-RK 2018

 Foto: Cornel Brad

 Durata spectacolului:  2h fără pauză

 Data premierei: februarie 2018 

  Recomandare: 7+

30 lei (preț întreg)
16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

 
 
//]]>