MASKAR [ÎNTRE] (TEEN-FEST)

de Mihaela Michailov

Asociația T.E.T.A., Asociația Urbanium, Asociația Reper 21, Asociaţia Culturală ADO

(Centrul de teatru educațional Replika, 29 septembrie, ora 19:00)

 

Câte fețe are bau-baul copilăriei tale? Ce culoare avea „răul cel mai rău” când erai mic? Ce-i aia rudar? Ia zi, știi? Ce-i aia maskar? Ia zi, afli? Mama ta cerșește? Tatăl tău fură? Știi cum se spune la fericire în romani?

O poveste despre cine-a fost rob și cine-a fost stăpân, despre cuvinte-stereotipuri asimilate inerțial și clișee discriminatorii care ne ațipesc conștiința, despre transformarea celor slabi în pete de cerneală invizibile ale istoriei, despre oameni deveniți „bun de marfă”, vânduți și cumpărați secole de-a rândul, despre violențe și abuzuri repetate, despre orașe care și-au pierdut identitatea, despre fabrici și combinate care-au devenit o amintire,  despre pierderea oricărui contact cu familiile plecate la muncă în străinătate, despre însingurare, așteptare și îmbătrânire fără cei dragi aproape, despre ignoranță moștenită.

Spectacolul Maskar [între] are la bază o documentare realizată în orașele Alexandria și Turnu-Măgurele, care a constat într-o serie de interviuri cu persoane din comunități rome și în ateliere cu grupuri de copii și adolescenți.

 

DISTRIBUȚIA:

Katia Pascariu

Viorel Cojanu

 

REGIA: Radu Apostol

SCENOGRAFIA: Arh. Gabi Albu

VIDEO: Elena Găgeanu

MUZICA: Jak Neumann

Durata spectacolului: 1h 30 min

 
 
//]]>