Missouri Sky de Victor Morozov – cea mai bună piesă la New Drama

Textul câștigător al celei de-a III-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți New Drama este Missouri Sky de Victor Morozov (18 ani) din Tulcea. Decizia de a premia această piesă aparține juriului format din regizorii Radu Apostol, Horia Suru și Catinca Drăgănescu, ea fiind și dramaturg.

Acest text a concurat cu alte șase intrate în finală – toate prezentate, la sfârșitul săptămânii trecute, sub formă de spectacole-lectură cu titlurile: Trifoi, Clanțe și noroi (Andreea Lupu, 17 ani, Oradea), Fericire rătăcită (Petronela Dușa, 15 ani, Zlatna, Alba), Pereți (Ana Maria Preda, 16 ani, București), Un el pentru toate (Delia Mitrache, 18 ani, Balș, Olt), Cazul din ’23 (Andrei Piu, 14 ani, Iași), Ghenă de sub pod (Larisa Oprea, 16 ani, Pecica, Arad). Această etapă a Concursului New Drama a avut loc duminică, 28 mai, pe scena Sălii Studio a Teatrului Excelsior, în prezența autorilor. Personajelor din cele șapte piese le-au dat viață 21 de tineri actori îndrumați de trei regizori: Ruxandra Bălașu, Andreea Ciocîrlan, Șerban Fleancu.

Piesa Missouri Sky va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior (organizatorul Concursului New Drama) și va intra în repertoriu la începutul stagiunii 2017-2018.

La ediția 2017 a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți New Drama au fost înscrise 86 de texte trimise de adolescenți din 47 de localități din întreaga țară.


29 mai 2017

 
 
//]]>