NEW DRAMA 2019 și-a desemnat finaliștii!

Anunțăm cu bucurie rezultatele Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, 2019!

Cei șase adolescenți care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA sunt:

Carmen-Thea Drogoreanu – piesa Teoria pământului plat (17 ani, București)

Bianca Ioana Florea – piesa Puzzle (18 ani, Vaslui, Jud. Vaslui)

Alexandra-Ioana Harapu – piesa Virus (17 ani, Comănești, Jud. Bacău)

Sara-Patricia Pongrac – piesa M-am născut și am murit în aceeași zi (18 ani, Cluj-Napoca, Jud. Cluj)

Andreea Rucsandescu – piesa Tanti / Ubuntu (17 ani, Târgu Neamț, Jud. Neamț)

Alexandru-Mihai Sabău – piesa Iarna zilelor noastre (14 ani, Com. Tamaşi, Jud. Bacău)

Felicitări tuturor!

Îi așteptăm la București, în perioada 12 – 14 aprilie, la atelierul de scriere dramatică susținut special pentru ei de către dramaturgul Peca Ștefan, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia românească contemporană. După cele 3 zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenți vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a rescrie piesele pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului.

Și anul acesta, cele 47 de piese scrise de tinerii concurenți au fost lecturate și evaluate atât de un juriu de specialitate, cât și de un juriu format din părinți de adolescenți care s-au mobilizat să lectureze piesele într-un timp record.

*

New Drama – concurs de dramaturgie pentru adoloscenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenţi). Proiectul  vizează tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

 
 
//]]>