NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenţi

Teatrul Excelsior organizează în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015 prima ediție NEW DRAMA – concurs de dramaturgie dedicat adolescenților cu vârsta între 14 şi 18 ani, din întreaga țară. NEW DRAMA vizează toți tinerii pasionați de teatru şi îi încurajează să îşi dezvolte imaginația prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

Adolescenții pot să trimită o piesă într-un act, alături de o scrisoare de motivație, prin care explică de ce îşi doresc să participe la New Drama, şi formularul de înscriere completat, la adresa presa@teatrul-excelsior.ro, până la data de 16 februarie 2015.

Cele 6 texte finaliste vor fi anunțate pe data de 25 februarie 2015, urmând ca cea de-a doua etapă a proiectului să se desfăşoare în perioada martie – mai 2015. Costurile de transport şi cazare pentru adolescenții finalişti care nu locuiesc în Bucureşti vor fi acoperite de organizator.

După trimiterea textelor pentru concurs, organizatorii vor selecta 6 piese finaliste. Tinerii dramaturgi vor intra astfel în etapa a doua a proiectului, care cuprinde:

  1. Workshop de scriere dramatică, susținut de regizori şi dramaturgi cunoscuți pentru interesul acordat susținerii interesului pentru teatru şi dramaturgie în rândul tinerilor;
  2. Spectacole lectură pe baza celor 6 texte finaliste, la Teatrul Excelsior;
  3. Jurizare – un juriu format din regizori şi dramaturgi vor alege piesa câştigătoare a primei ediții New Drama;
  4. Spectacol– piesa câştigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior şi va intra în repertoriul teatrului.

Formularul de înscriere se găseşte aici: Formular inscriere_New Drama – Concurs de dramaturgie pentru adolescenti

Regulamentul concursului: Regulament_New Drama – Concurs de dramaturgie pentru adolescenti

Documentele de înscriere – piesa într-un act, scrisoarea de motivație şi formularul – se trimit, până pe 16 februarie 2015 la adresa presa@teatrul-excelsior.ro.

Pentru întrebări sau mai multe detalii sunați la 0722 678 496 sau trimiteți un email pe adresa presa@teatrul-excelsior.ro.


26 ianuarie 2015

 
 
//]]>