Peste 100 de adolescenți participă la Relief

La ediția 2017 a Laboratorului de teatru tânăr Relief participă mai mult de o sută de adolescenți, membri ai celor șase trupe din toată țara selectate pentru acest eveniment desfășurat între 17 și 21 mai la Teatrul Excelsior din București.

Despre evenimentul organizat pentru a doua oară și care anul trecut a avut mare succes la publicul tânăr, directorul Teatrului Excelsior, Adrian Găzdaru, spune: „A doua ediție a Laboratorului de teatru tânăr Relief aduce în prim-plan câteva dintre cele mai performante trupe de teatru de adolescenți din România. Într-un context în care arta tânără este într-un continuu proces de dezvoltare și validare, cred că este de datoria noastră să le oferim tinerilor artiști vizibilitate și să construim un spațiu prielnic experimentului și creativității, în care ei să-și descopere noi valențe creative, printr-un dialog cu artiști profesioniști. Timp de patru zile, peste o sută de adolescenți din întreaga țară vor lucra alături de 12 regizori și colaboratori muzicali pentru dezvoltarea unui moment teatral, pornind de la textele lui Carlo Goldoni. Pe data de 21 mai, vom putea vedea rezultatele acestui laborator creativ. Ne dorim ca adolescenții pe care-i întâlnim în cadrul Relief să facă parte, în câțiva ani, din echipa artistică a Teatrului Excelsior. Și, la fel de mult, ne dorim să creștem împreună cu ei un public cât mai numeros, conștient de valoarea artei tinere”.

Laboratorul este structurat pe trei secțiuni: Spectacole de teatru tânăr, Secvențe și Ateliere. În fața publicului și a juriului format din cunoscuții actori Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr și Marius Florea Vizante își vor prezenta producțiile, în cadrul primei secțiuni: „AD-HOC” din Pitești – Exploziv de Elise Wilk; „AICI” din Constanța – Martiri de Marius von Mayenburg; „Amprente” din Brașov – Avioane de hârtie de Elise Wilk; „AS” din București – Otrava iubirii, după romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt; „Drama Club” din Botoșani – Împăratul muștelor de William Golding; „Guga Junior” din Târgu-Mureș – Love is… de Andreea Radu, spectacol inspirat din viața membrilor trupei.

La Secvențe, participanții vor lucra cu regizori și colaboratori muzicali din noua generație pe texte alese, așa cum s-a anunțat, din opera dramaturgului și libretistului italian Carlo Goldoni. Noutatea acestei a doua ediții este secțiunea Ateliere RELIEF, complementară secțiunii Secvențe, pe parcursul căreia actorul și coregraful Ștefan Lupu va lucra cu membrii trupelor, punând accent pe limbajul corporal și „atitudinea” personajelor lui Goldoni și pornind de la măștile Commediei dell’arte.

 

Programul Relief

Miercuri, 17 mai

20:00 – #EmojiPlay de Gigi Căciuleanu (Teatrul Excelsior)

Joi, 18 mai

20:15 – 21:15 – Avioane de hârtie (Amprente, Brașov)

21:30 – 22:30 – Love is… (Guga Junior, Târgu-Mureș)

Vineri, 19 mai

20:15 – 21:15 – Otrava iubirii (As, București)

21:30 – 22:30 – Împăratul muștelor (Drama Club, Botoșani)

Sâmbătă, 20 mai

20:15 – 21:15 – Exploziv (AD-HOC, Pitești)

21:30 – 22:30 – Martiri (AICI, Constanța)

Duminică, 21 mai

20:00 – 22:00 – Prezentare Secvențe / Gala de închidere

 

Dedicat liceenilor, Relief este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil, cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. Relief creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

Pentru mai multe informaţii:

http://relief.teatrul-excelsior.ro/

https://www.facebook.com/laboratorelief/


15 mai 2017

 
 
//]]>