Piesele din Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA vor fi jurizate și de părinți

Cea de-a IV-a ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, la care au fost înscrise 56 de piese semnate de tineri din întreaga țară, vine cu o noutate: în afară de juriul format din profesioniști, care va citi și analiza textele, va fi în premieră și un juriu alcătuit din părinți de adolescenți, aceștia evaluând, la rândul lor, aceleași texte.

Prin implicarea părinților în procesul de jurizare a pieselor de teatru înscrise în concurs, echipa Teatrului Excelsior dorește să le atragă atenția asupra ariei de interes a tinerilor aflați la vârsta adolescenței și să ofere, totodată, oportunitatea de a evalua nivelul de cunoștințe de cultură generală ale acestei generații.

Pentru a face parte din juriu, părinții de adolescenți se vor înscrie pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, până la data de 23 martie a.c., urmând a fi aleși aleatoriu zece. Ei vor trebui să desemneze cele mai bune zece piese până în data de 1 aprilie a.c. Finaliste vor fi șase piese, alese în urma confruntării între piesele desemnate ca fiind cele mai bune de către cele două jurii.

Cele șase piese finaliste vor fi anunțate pe data de 2 aprilie 2018. Pentru că termenul limită pentru anunțarea pieselor finaliste a fost decalat, tot atunci va fi anunțat și noul calendar al etapelor de concurs.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior.


19 martie 2018

 
 
//]]>