R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)

MARȚI, 2 OCTOMBRIE, 19:00 // în cadrul TEEN-FEST 2018 // Teatrul Odeon, Sala Majestic

R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)

de Karel Čapek
un spectacol al Teatrului Național „Radu Stanca”, Sibiu – Secția Germană

recomandare: 14+
durata: 2h 10′
Spectacol supratitrat în limba română

secțiunea REBORN CLASSICS

REGIA: Vlad Cristache
ASISTENT REGIE:
Emőke Boldizsár
SCENOGRAFIA:
Andreea Tecla, Mădalina Niculae
COREGRAFIA:
Ștefan Lupu
DRAMATURGIA:
Fabiola Eidloth


CU:
Valentin Späth, Anca Cipariu, Daniel Plier, Daniel Bucher, Renate Müller-Nica, Ali Deac, Emőke Boldizsár, Fabiola Petri, Robert Fekete, Adrian Neacșu, Cristina Blaga, Veronica Arizancu, Eduard Pătrașcu, Pali Vecsei, Cristian Iordan, Flavius Haiducescu, Gabriel Popescu, Andrada Oltean, Larisa Miskolczi, Andrei Suveica, Alexandrina Grecu, Darius Prodan, Alis Pelle, Cezara Crețu

R.U.R. e un spectacol de teatru science-fiction, o privire către un viitor distopic în care obsesia noastră pentru progres tehnologic ne duce spre ruină. E primul text care a avansat ideea că societatea va reuși să creeze inteligență artificială, replici mecanizate ale oamenilor care vor lucra în locul nostru. O societate cu stăpâni și sclavi, în care omul se joacă de-a Dumnezeu și creează utilaje cu suflet.

Am încercat să generăm pe scenă o lume a viitorului aflată în pragul apocalipsei, o lume care vorbește despre noi azi, despre o societate sterilă, lipsită de afect, de compasiune, obsedată de rezultate, de cifre și aproape deloc de spirit. O societate populată de oameni-roboți și de roboți-oameni, în care treptat-treptat îți pierzi identitatea.

Spectacolul e gândit ca o instalație-concert, având ca soundtrack muzica trupei Kraftwerk, părinții muzicii electronice. E un show ludic, un colaj postmodern din toate clișeele stilistice din filmele și cărțile SF care mi-au excitat imaginația în copilărie. Însă, prin toată această compilație de excentricități întunecate și entertaining, R.U.R. încearcă să răspundă la o întrebare filozofică esențială… Ce te face să fii om?

Vlad Cristache

CUMPĂRĂ BILET
 
 
//]]>