Teatrul EXCELSIOR a găzduit evenimentul dedicat celebrării Zilei Dezrobirii Romilor în spațiul românesc

Centrul Național de Cultură a Romilor Romano-Kher și Agenția Națională pentru Romi au ales să celebreze Ziua Dezrobirii Romilor în spațiul românesc la Teatrul EXCELSIOR din București.
Cele trei evenimente dedicate istoriei și culturii rome au avut loc miercuri, 20 februarie, ora 19.00 în foaierul și în sala „Ion Lucian” a Teatrului.
Vernisajul expoziției „Istoria și identitatea romilor” și prezentarea broșurii „Sclavia romilor în Țara Românească; Fragmente de istorie socială; Vânzări de copii; căsătorii și cereri de dezrobire” s-au bucurat de aprecierile auditoriului prezent la eveniment. Personalități ale scenei publice din România ne-au călcat pragul, în semn al prețuirii de care se bucură comunitatea romă în societatea românească.
Ziua s-a încheiat cu spectacolul de teatru produs de CNCR-RK în 2018 și intrat de curând în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, „Marea Rușine”. Spectacolul marchează simultan primul proiect de teatru regizat de o femeie romă din România și prima piesă de teatru despre istoria robiei romilor și implicații sociale contemporane, având la bază cercetări istorice și sociale din domeniu. Textul și regia poartă semnătura Alinei Șerban, iar decorul și costumele sunt creația Mariei Crețu.
Le mulțumim partenerilor noștri pentru că au ales să organizeze evenimentul la Teatrul EXCELSIOR.

22 februarie 2019

 
 
//]]>