Teatrul EXCELSIOR aprinde Albastrul Solidarității de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Teatrul EXCELSIOR se alătură și în acest an acțiunii inițiate de Asociației Help Autism și aprinde Albastrul Solidarității de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Pe 2 aprilie 2020, Teatrul EXCELSIOR „aprinde” simbolic lumina albastră pe platformele sale de comunicare online, în semn de solidaritate cu toți aceia care se confruntă cu autismul.

În această perioadă a distanțării sociale și a izolării la domiliciu, Asociația Help Autism ne propune un moment de conștientizare a situației celor care își trăiesc viața în izolare încă din prima zi de viață. Detalii, aici: https://www.helpautism.ro/campanii/2-aprilie-izolare-continua

Organizată pentru al patrulea an consecutiv, acțiunea „Noaptea Albastră a Autismului” – parte a mișcării mondiale „Light it Up Blue” – este un fel inedit de a aduce în atenția societății civile nevoia de acceptare și integrare socială autentică a copiilor afectați de tulburarea de spectru autist (TSA) „îmbrăcând” clădiri reper ale Capitalei în culoarea simbol a autismului.

În contextul măsurilor de limitare a interacțiunilor umane care se impun a fi respectate în această perioadă, membrii Asociației Help Autism au găsit o alternativă creativă pentru a duce mai departe acest demers de conștientizare și activare socială – aceea de a „aprinde” lumina albastră în mediul digital, prin utilizarea unor filtre speciale, adaptate canalelor de comunicare online.

De 9 ani, Asociația Help Autism luptă pentru dreptul copiilor cu autism de a duce o viață cât mai aproape de normalitate. În fiecare an, la data de 2 aprilie, Help Autism se alătură manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Autismului organizând în mai multe orașe din țară evenimente dedicate conștientizării și strângerii de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism pe care îi susține prin programe de terapie.

2 aprilie 2020

 
 
//]]>