Teatrul EXCELSIOR este nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2020 la trei categorii

Luni, 24 februarie 2020, au fost anunțate nominalizările pentru Premiile Galei UNITER, ediția a 28-a, singurul program de analiză și valorizare a creației teatrale românești și a artiștilor săi.

Ne-am bucurat să aflăm că musicalul FAMILIA ADDAMS s-a aflat pe lista preferințelor juriului format din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari, și a primit nominalizări la trei categorii de premii: Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal și Cel mai bun spectacol.

Oana Predescu a îndeplinit exigențele și a devenit un Addams veritabil.Patetismul și fatalitatea Morticiei, jucate exemplar, au convins juriul UNITER care a nominalizat-o pe tânăra Oana Predescu alături de Anca Hanu (pentru rolul Chiritza Bârzoi din spectacolul „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca) și Ofelia Popii (pentru rolul Martha din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu) pentru premiul de Cea mai bună actriță în rol principal.

Despre Lucian Ionescu – nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal – criticul Mircea Morariu remarca: „E minunat, e extraordinar Lucian Ionescu, interpretul de odinioară al lui Tony, acum desăvârșit în Gomez. Ironic și autoironic deopotrivă, stăpân pe sine, pe rol, pe personaj, pe muzică. Cu un comportament scenic nemțesc și o vivacitate de cea mai pură extracție latină, fiecare apariție a acestui excepțional actor, fiecare arie, fiecare scenă reprezintă un imens prilej de bucurie. Constituie un recital în sine.” Alături de Lucian Ionescu sunt nominalizați Sorin Leoveanu (pentru rolul Barry Champlain din spectacolul „Radio” de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova) și Marius Turdeanu (pentru rolul George din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu).

De asemenea, Familia Addams a fost nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol alături Chiritza în concert, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca și Oraşul nostru de Thornton Wilder, regia Vladimir Anton la Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc.

O nominalizare mult așteptată de publicul bucureștean! Prezentat în premieră publicului din România, Familia Addams este cel de-al doilea titlu de musical pe care Răzvan Mazilu îl montează la Teatrul EXCELSIOR, după succesul spectacolului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare). Ultima prezență a Teatrului Excelsior la Gala UNITER a fost în 2016, când George Albert Costea a fost nominalizat pentru rolul Posner din spectacolul „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

Ne bucurăm că Teatrul EXCELSIOR revine pe scena Galei Premiilor UNITER. Și nu oricum, ci cu trei nominalizări.

Ediția 2020 a Galei premiilor UNITER va avea loc în data de 11 mai la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.

Următoarele reprezentații în care îi veți putea admira pe proaspăt nominalizații Oana Predescu și Lucian Ionescu, dar și întreaga echipă a musicalului Familia Addams vor avea loc în 15, 16, 29 martie și 2 aprilie, ora 19.00, la Sala „Ion Lucian”.

Vă așteptăm cu drag la teatru!

Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți! (Răzvan Mazilu, într-un interviu pentru site-ul www.teatrul-excelsior.ro)

*

Trailer-ul spectacolului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=HUCAag30_Ek

Detalii: https://www.teatrul-excelsior.ro/FAMILIA-ADDAMS/

28 februarie 2020

 
 
//]]>