Teatrul EXCELSIOR, la World Duo Performing Arts Festival din Coreea de Sud

Teatrul EXCELSIOR a prezentat, în cadrul World Duo Performing Arts Festival din Coreea de Sud, spectacolul Shakespeare Collage, o adaptare a dramei shakespeariene Regele Lear, semnată Radu Micu. Reprezentația a avut loc pe 9 noiembrie 2019, la ARKO Art Theatre din Seul și a fost supratitrată în limba coreeană.

Actorii Radu Micu și Doru Bem au oferit publicului coreean o versiune esențializată a binecunoscutei piese shakespeariene, concentrând-o în jurul personajelor cheie: Lear, Bufonul și cele trei fiice ale regelui – Cordelia, Regan și Goneril. Lighting și sound designul, semnate Costi Baciu și Cristi Niculescu, au definit senzorial universul conturat de actorii Radu Micu și Doru Bem.

Despre conceptul spectacolului Shakespeare Collage,cei doi actori declară: „Odată atinse granițele fine ale nebuniei, ar putea părea că psihiatrii și bufonii au rămas singurii oameni responsabili să mențină lumea în echilibru. Odată atins apogeul suferinței, amintiri ale unor traume își fac apariția în chip de iluzii și fantasme pe scena ființei umane. Suferința nu cunoaște timp sau spațiu, nu este nouă sau veche, nici antică sau contemporană. Suferința caută, permenent și pretutindeni, vindecare.”

Organizatorii Festivalului au fost entuziasmați de spectacolul Shakespeare Collage, apreciindu-l ca pe o reușită extraordinară de a universaliza povestea Regelui Lear. Ei s-au arătat impresionați de atmosfera spectacolului și de emoția intensă pe care cei doi actori au transmis-o publicului coreean.

Aflat anul acesta la cea de a XIX-a sa ediție, WDPAF este o manifestare cu specific teatral dedicată formulelor de spectacol de tip duo, care includ fie piese în două personaje, fie texte adaptate pentru a fi jucate de numai doi actori. Prezența Teatrului EXCELSIOR la World Duo Performing Arts Festival a fost prima participare românească la această manifestare teatrală de anvergură.

15 noiembrie 2019

 
 
//]]>