Teatrul EXCELSIOR „se vede” la TVR

În acest weekend Teatrul EXCELSIOR este în prim-plan la Televiziunea Română cu două evenimente importante: Finala Galei Premiilor EXCELSIOR și spectacolul „Vlaicu Vodă”.

Cu bucurie vă anunțăm că duminică, 9 decembrie, de la ora 17.00 marea finală Galei Premiilor EXCELSIOR  va fi transmisă în direct pe canalul TVR2. Veți avea ocazia să urmăriți corurile selectate în finala ediției nr.2 a evenimentului: Corul „Sfânta Elisabeta” (București); Corul de Copii „Meloritm” (București); Corul „Lia Ciocârlia” (Podul Iloaiei – Iași);  Corul „Cununița muntenească” (Ploiești);  Corul „Vox Infantiae” (Roman);  Corul „Dolce” (Slatina); Corul „Bravissimo” (București); Corul de copii „Sonoris” (Târgoviște);  Corul „Talita Kumi” (Piatra-Neamț) și Corul de copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara).

Seara de gală va fi completată de patru minirecitaluri extraordinare susținute de Toto Cutugno, Paula Seling, Proiect K1 și Laura Bretan. Corul „Symbol”, câștigător al trofeului ediției 2017, va urca, de asemenea, pe scena Galei Premiilor EXCESLIOR pentru a preda, prin cântec, ștafeta câștigătorilor ediției 2018. Corurile care vor ocupa primele trei locuri în clasamentul finalei vor cânta piese îndrăgite din repertoriul național și internațional alături de invitatul special al acestei ediții, reputatul artist italian Toto Cutugno.

Evenimentul își propune să promoveze și să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România. Cel mai bun cor al anului 2018 va fi ales de un juriu de specialitate împreună cu telespectatorii, care își vor putea exprima preferințele în timp real, prin televot.

Mai mult decât un spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității al specificității culturale. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR București în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și TVR.

Tot duminică, de la ora 20.00 pe canalul TVR3 vă invităm să urmăriți, din nou, spectacolul-eveniment „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, realizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR. Spectacolul – o experiență teatrală complexă – a fost conceput special pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Spectacolul a fost preluat pentru TVR de regizorul Andrei Măgălie.

Cu responsabilitate și dedicare, o echipă formată din peste 700 de artiști și tehncieni au reușit un lucru demn de laudă, atât pentru acest spectacol, cât și pentru teatrul românesc: au creat cea mai mare gradenă rotativă din lume. O distincție care face ca Teatrul EXCELSIOR să devină primul teatru din România care stabilește un record la nivel mondial!

 
 
//]]>