Ultimele zile pentru înscrierile la Gala Premiilor Excelsior

Se caută cel mai bun cor de amatori al anului 2018 

Luni, 26 noiembrie, este termenul limită pentru înscrieri în etapa de preselecție a Concursului Național Gala Premiilor Excelsior 2018, eveniment prin care Teatrul EXCELSIOR recunoaște și premiază excelența în cântul coral. În perioada Până pe 26 noiembrie 2018, reprezentanții instituțiilor de învățământ și directorii artistici ai corurilor de amatori din România sunt invitați să completeze formularul de înscriere, ce poate fi accesat pe http://www.galapremiilorexcelsior.ro/inscriere, sau să trimită candidatura lor pe adresa Teatrului EXCELSIOR (str. Academiei, nr. 28, sector 1, București).
Corurile care vor fi selectate pentru concurs vor performa un moment cu durata de maximum patru (4) minute. Pot fi incluse una sau mai multe lucrări muzicale de orice gen, care să reflecte, totodată, specificul cultural al regiunii pe care corul respectiv o reprezintă. Pe 27 noiembrie, un juriu de specialitate va desemna corurile selectate pentru a participa la marea finală, care va fi difuzată în transmisiune directă pe canalul național de televiziune, pe 9 decembrie 2018.
Juriul etapei de selecție va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz, compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu – dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – dirijor și maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling – una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – directorul Teatrului EXCELSIOR.
Mai mult decât un spectacol coral, Gala Premiilor Excelsior propune un spectacol al diversității, care pune în valoare personalitatea artistică a corurilor participante, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.
Organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, Concursul Național Gala Premiilor Excelsior este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.

Regulamentul Concursului poate fi consultat pe website-ul www.galapremiilorexcelsior.ro.

 
 
//]]>