VLAICU VODĂ, un spectacol menit să facă istorie

A rămas mai puțin de o lună până la primele reprezentații ale super-producției Vlaicu Vodă, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri! Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR și este pus în scenă de Horia Suru.

În zilele de 8, 9 și 10 iunie și 2226 august 2018, între orele 10:00 – 19:00, în Piața Constituției, aveți ocazia să descoperiți într-un mod cât se poate de autentic și personal cum se trăia în țara noastră în vremea domniei lui Vlaicu Vodă. Lumea satului medieval își deschide porțile! Veniți să îi descoperiți muzica (interpretată exact ca atunci de muzicienii coordonați de Petre Ancuța), dansurile tradiționale, gustoasele mâncăruri și licori, activățile meșteșugărești și casnice (olărit, sculptură în lemn, împletituri, țesătorie, pielărie) – toate într-o călătorie de neuitat în timpuri îndepărtate. Acest purpuriu senzorial va prefața spectacolul Vlaicu Vodă, căruia îi veți fi martori începând cu orele 21:00.

Dăm ceasul cu șase secole în urmă și vă oferim, prin intermediul Primăriei Capitalei, o experiență cu totul specială, pe care fiecare spectator o va trăi în felul său. Veți avea ocazia unică de a înțelege evenimentele istorice, de a descoperi fascinanta lume rurală și de a rememora vremuri de odinioară, atunci când dragostea de neam era la rang de cinste.


14 mai 2018

 
 
//]]>